Nu merge internetul! Ce face-ti?


Cazul 1:
Sunteti conectat printr-un router.
a).Langa ceas (dreapta jos) ar trebui sa va apara 2(conexiune cablu) sau 1(conexiune wireless) calculator(e). Daca apare un X rosu pe el(e) atunci este clar o problema de conectica.Asta inseamna ca este o problema de retea interioara.

b).Start(stanga jos) ->Run->cmd(scrieti in fereastra care apare dupa care apasati Enter)->ipconfig->ping gateway(vezi mai jos-in cazul de fata 100.100.100.1).
Daca va apare ca in poza de mai jos inseamna ca exista conectivitate intre calcultorul dumneavoastra si router.

 Nu merge internetul! Ce fac??

Daca va apare “Request timed out” inseamna ca exista o problema de conectivitate intre calculator si router(evatual scoateti router din priza si reconectati dupa 5 secunde- poate aveti noroc).

Daca va apare ca in poza pasul 3:in fereastra neagra in care ati dar “ping gateway” acum dati “ping http://www.google.ro” .
Va apare ca in poza rezultatul? Va merge internetul mai incercati odata sa intrati pe diverse pagini(preferabil cu alt browser).

Daca va apare “Request timed out” cand dati “ping http://www.google.ro” atunci pot fi 2 cauze:
1.setarile pe router sunt incorect(putin probabil daca inainte v-a mers internetul)
2.nu merge internetul de la provider.(sunat si reclamat situatie)

Cazul 2

Cablul de la provider intra direct in calculator.

1.Langa ceas (dreapta jos) ar trebui sa va apara 2(conexiune cablu) s calculatoare. Daca apare un X rosu pe ele atunci este clar o problema de conectica si sunt 2 cauze posibile:

a.placa de retea arsa(puteti verifica introducand cablul in alt calculator-daca nu apare X pe celalt calculator este placa de retea)

b.nu merge internetul de la provider.

2.Nu va apare X dar nici nu merge.

Start(stanga jos) ->Run->cmd(scrieti in fereastra care apare dupa care apasati Enter)->ipconfig ->ping gateway(vezi poza de mai sus-in cazul de fata 100.100.100.1).

Daca va apare ca in poza de mai sus inseamna ca exista conectivitate intre calculatorul dumneavoastra si proviretur de internet si probabil este o chestie de setari(cel mai bine sunati la provider pentru un sfat).

Daca va apare “Request timed out” pot fi mai multe cauze(mai bine reclamati la provider).

2 gânduri despre „Nu merge internetul! Ce face-ti?

  1. va rog sa ma ajutati intro problema . a picat semnalul wifi la lăptopul meu fara sa-i fac nimic. de atunci nu ma mai pot conecta wifi.mentionez ca prin cablu direct ma pot conecta la net.pe conexiunea de wifi apare un x rosu si laptopul nu se coecteaza! va multumesc!

    Apreciază

Lasă un răspuns!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.