Sistemul de backup la Windows 7 şi 8


Prin ce este diferit sistemul de Backup din Windows 8 faţă de cel din Windows 7?
Windows 8 conţine un sistem de backup total schimbat.
Windows 8 File History înlocuieşte Windows Backup din Windows 7.
Vedeţi care sunt diferenţele în continuare.

Windows-7-vs-Windows-81

Dacă folosiţi Windows Backup şi faceţi trecerea la Windows 8 prin upgrade, veţi vedea câteva diferenţe consistente.

Microsoft a refăcut sistemul de backup din Windows, deoarece mai puţin de 5% dintre calculatoare folosesc Windows Backup.
Noul sistem File History este proiectat să fie simplu de setat şi să lucreze în fundal.

Acest articol se concentrează pe diferenţa de opţiuni dintre File History şi Windows Backup cu care poate sunteţi familiari din Windows 7.

Doar fişierelor din Librarie li se pot crea copii de rezervă(backup)

În Windows 7, poți face copie de rezervă la orice fişier de pe calculatorul tău – nu doar fişierele personale, dar şi fişierele de program, fişierele de sistem sau orice altceva.
De asemenea, poţi crea o imagine a întregului sistem care poate fi folosită la readucerea calculatorului la starea iniţială.

  • În Windows 8 s-a făcut o schimbare majoră.
    Nu se mai pot crea imagini de sistem, nici să creezi copie de rezervă la orice fişier din memoria calculatorului tău.
    În schimb, poţi face copie de siguranţă doar la fişierele din Librărie, fişiere de pe desktop, contactele şi paginile favorite din programul de navigare pe Internet.
    File History din Windows 8 este creat să protejeze fişierele personale ale utilizatorului, care sunt de neînlocuit.
    În schimb, este mai puţin necesară o copie de siguranţă a fişierelor de sistem, deoarece sistemul de operare şi aplicaţiile pot fi reinstalate.
    Dacă doreşti să faci o copie de siguranţă a altor fişiere din memorie, poţi să le adaugi în Librărie şi să-i ceri sistemului de operare Windows 8 să facă o copie de siguranţă a acelei librării.
    Poţi exclude anumite fişiere din Librărie să li se facă o copie de siguranţă, dar nu poţi să incluzi fişiere din afara librăriei sau desktop-ului.

 

  • Copie de siguranţă programată

    File History este creat să facă o copie de siguranţă fişierelor dumneavoastră într-un mod programat, aşadar poţi reveni la o versiune anterioară a fişierelor sau recuperarea unui fişier şters.
    Acest lucru minimizează şi riscul de a pierde date – dacă întâmplător calculatorul dumneavoastră întâmpină o defecţiune şi pierdeţi toate fişierele, puteţi recupera o parte din ele deoarece li s-au făcut o copie de siguranţă anterior.

    Când setaţi crearea de copii de siguranţă în Windows 7 Windows Backup, programul prestabilit este de a crea copie de siguranţă o dată la o lună.

    Când setaţi crearea de copii de siguranţă în Windows 8, este setat să creeze copii într-un mod continuu creând imagini ale ultimelor versiuni a fişierelor în fiecare ora.

 

  • Recuperare fişierelor din copiile de siguranţă într-un mod simplu

    File History încorporează funcţia Versiunile Precedente (Previous Versions) din Windows 7, care vă permite să reveniți la o versiune anterioară a fişierelor într-un mod foarte simplu.
    Restaurarea fişierelor din File History este o operaţiune similară.
    Poţi face acest lucru chiar din File Explorer (cunoscut anterior ca Windows Explorer) – doar faceţi click pe butonul History din bara de unelte.

    În Windows 7, trebuie să deschideţi panoul de control al Windows Backup şi să folosiţi îndrumătorul Restore My Files pentru restaurarea fişierelor din copiile de siguranţă.
    Puteţi readuce un fişier la o versiune anterioară prin click dreapta pe el şi folosind fereastra de proprietăţi, dar versiunea anterioară a fişierului provine din altă parte, din System Restore Point – nu neapărat din copia de siguranţă făcuta de Windows Backup.

 

  • Alte opţiuni

    Windows 8 File History are, de asemenea, şi alte opţiuni care pot fi folosite pentru a se crea copii de siguranţă într-un mod diferit.
    Spre exemplu, este uşor de setat – când conectaţi o memorie externă, veţi fi întrebaţi dacă doriţi să o folosiţi pentru copiile de siguranţă.
    Nu mai puteţi folosi memoria internă a calculatorului pentru copiile de siguranţă – veţi avea nevoie de o memorie externă sau de un server.
    Acest lucru vă forţează să deprindeţi un obicei în a face copii de siguranţă în mod bun – nu are nicio logică să faceţi copii de siguranţă a fişierelor dumneavoastră pe o altă partiţie a aceleiași memorii; dacă memoria s-ar strica aţi pierde toate datele.

    Când setaţi File History, puteţi să faceţi public în reţeaua locală (HomeGroup) dispozitivul pe care se creează copiile de siguranţă.
    În acest mod toate calculatoarele care rulează sistemul de operare Windows 8 pot face copii de siguranţă pe acest dispozitiv, fiind uşor să creaţi un sistem centralizat de copii de siguranţă.

    File History nu este pentru oricine – unii utilizatori vor dori aplicaţii alternative care pot face copii de siguranţă a întregului sistem.
    Totuşi, Windows 8 File History este uşor de folosit şi se poate dovedi foarte folositor utilizatorilor mai avansaţi spre deosebire de aplicaţia greoaie din Windows 7.

Aştept comentatrii la această postare!!!

10 gânduri despre „Sistemul de backup la Windows 7 şi 8

Lasă un răspuns!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.