CUM POTI ASCUNDE EFICIENT FISIERE IN WINDOWS


Cam toti utilizatorii Windows stiu cum sa ascunda anumite fisiere sau foldere. De unde rezulta ca toti stiu si cum sa descopere fisierele ascunse ale altora. Insa cum vi se pare posibilitatea de a creea un folder care sa ramana ascuns chiar si atunci cand  este selectata optiunea Show hidden files, folders and drives? Un super-hidden folder. Ei bine, daca ideea va tenteaza, iata cum puteti “fabrica” un astfel de folder.

Primii pasi sunt asemanatori cu ce stiati deja: in Menu Bar (pentru ca aceasta sa fie vizibila in Vista si Windows 7, apasati tasta Alt) dati click pe Tools si selectati de meniu Folder Options.

folder_options

Apoi, in tab-ul View debifati optiunea Hide protected operating system files (Recommended), dati Apply si apoi OK.

hide_protected_files

In fiecare partitie a sistemului veti observa ca au aparut mai multe foldere de sistem, printre care si $RECYCLE.BIN (sau RECYCLER, in functie de Windows). Copiati acel folder ($RECYCLE.BIN) oriunde si redenumiti-l cum doriti. In folderul respectiv puneti toate fisierele pe care doriti sa le pastrati secrete.

$recycle.bin secret_folder

Dupa ce v-ati asigurat ca nu ati uitat nici un fisier, urmati aceiasi pasi ca la inceput, si bifati la loc optiunea Hide protected operating system files. Veti observa cafolderul cu secrete a disparut, chiar daca optiunea Show hidden files and folderseste in continuare selectata. Acest lucru este posibil deoarece folderul respectiv este perceput in continuare ca folder protejat de sistem

2 gânduri despre „CUM POTI ASCUNDE EFICIENT FISIERE IN WINDOWS

Lasă un răspuns!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.