Cum putem sterge un user cu privilegii de administrator in Windows XP


In mod normal, atunci cand dorim sa stergem un user in Windows XP, solutia este foarte simpla: deschidem Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Local Users and Groups > User, dam click-dreapta pe userul pe care vrem sa-l stergem si selectam Delete.
In unele situatii insa, cum ar fi atunci cand userii pur si simplu nu se lasa stersi, cele mai probabile cauze ale acestei probleme pot fi ori faptul ca userul face parte din grupul de Administratori ai sistemului (i s-au acordat privilegii de administrator atunci cand a fost creat), caz in care trebuie intai sa bootam Windowsul in Safe Mode apoi sa ne logam folosind userul Administrator implicit pentru a putea sterge userul “incapatanat”, fie userul Administrator (cel creat de Windows XP) nu este activ (adica poate fi accesat doar in Safe Mode) si in afara de userul pe care dorim sa il stergem nu mai avem alt user creat in sistem (Windowsul are nevoie de cel putin un user pentru a se putea incarca).
In cazul de fata este vorba de un user Administrator (prima varianta) care nu se lasa sters din sistem folosind metoda descrisa la inceputul acestui articol. Daca userul nu poate fi sters din Control Panel nici atunci cand Windowsul este bootat in Safe Mode, urmatoarea metoda va avea cu siguranta mai multe sanse de reusita:

  • bootati Windows XP in Safe Mode, apoi deschideti Run din Start Menu
  • in campul din dreptul la Open tastati comanda control userpassword2 si dati click pe OK
  • se va deschide o fereastra User Accounts care va lista toti userii existenti in Windows. Selectati userul pe care doriti sa-l stergeti si dati click pe Remove
  • va aparea un dialog care va v-a intreba daca sunteti sigur ca doriti sa stergeti userul respectiv. Dati click pe OK

Si gata. Userul a fost sters din sistem, iar dupa restart Windowsul se va loga direct pe celalalt user existent (fie ca e userul Administrator, fie ca e vorba de un alt user) daca acesta nu are setata o parola, sau va afisa ecranul de logare (Windows Logon) daca acesta este protejat de parola (sau daca exista mai multi useri creati).
In cazul in care userul Administrator implicit nu este activ – si nu aveti nici un alt user creat in sistem in afara de cel pe care doriti sa-l stergeti – acesta va fi activat automat dupa stergerea celuilalt user, pentru ca Windowsul sa poata fi incarcat.

Lasă un răspuns!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s